Aarhus går mad-amok

Der sker meget på den kulinariske front i Smilets By i øjeblikket. Den ene gourmetrestaurant efter den anden viser sig i de snævre gader og passager i den jyske hovedstad, som efterhånden har en del Michelin-stjerner på CV’et. Senest blev det til en stjerne til den relativt nye restaurant, Domestic, som ligger i en af de gamle handelsgader i byen. Mejlgade, hvor Domestic er placeret i en baggård, har udviklet sig til at være lidt af madmæssigt epicenter, hvor flere spirende beværtninger har fået fodfæste i det aarhusianske. Der er dermed noget at glæde sig over for de madhungrende gæster, som kan se frem til lidt af hvert, hvis de ønsker at tage på en kulinarisk oplevelse i Aarhus.

Pris og kvalitet hænger slet ikke sammen – dog positivt!

Selvsamme Mejlgade byder på mere end 10 restauranter, som alle har et højt niveau. Her fås maden til ekstremt billige penge, når der skules til kvaliteten. Pris og kvalitet hænger nemlig slet ikke sammen, hvilket dog her er positivt ment. I den ene ende af Mejlgade, som ligger nærmest domkirken, har man fire fransk-inspirerede restauranter/bistroer, som alle serverer usædvanlig lækker mad til næsten ubetydelige penge. Tre retter for 100-150 kroner – alt afhængigt af, hvilken restaurant her er tale om. Der er Oli Gak, Oli Bistro, Oli Nico og Sct. Oluf. Sidstnævnte er dog en smule dyrere, men sammenligner du med andre restauranter i byen, får du stadig ekstremt meget value for money.

Take away er populært

Det er åbenbart blevet mere populært at tage mad med sig hjem. I hvert fald hvis man ser på antallet af spisesteder, der tilbyder mad ud af huset. Tager vi tilbage til Mejlgade, er der blandt andet Oli Nico, hvor der er ganske få siddepladser indendørs og lidt udendørs. De åbner kl. 17.30, og her står folk allerede i kø. I lang kø, når det er sommer. Det forholder sig nemlig sådan, at de ofte løber tør for de tre retter, der ændrer sig hver eneste dag. Det gælder om at være hurtig med sin bestilling, da de sagtens kan løbe tør for især hovedretter omkring kl. 19. Det er simpel mad, der bare smager himmelsk – og så er det billigt! Man kan tale om at give folk det, de gerne vil have. Og så er det desuden god forretning for Oli Nico, at folk vil have deres mad med, så der ikke skal ansættes en masse ekstra personale til servering, og hvad der ellers må høre sig med af betjening.

Ej at forglemme Street Food

Det er ikke mange måneder, at dørene ind til den gamle busgarage på Rutebilstationen blev åbnede. Siden da har folk valfartet dertil med stor appetit, hvor man har formået at skabe et mad-makke, hvis lige findes på Papirøen i København. Der ligger en lignende på torvet ved den gamle biograf, hvor man lavet et mere poleret setup for dem, der ikke vil sidde som sild i en tønde blandt store containere. Street Food er allerede et kæmpe hit i Aarhus, og der er planlagt, at der skal flere ind i takt med en eventuel udvidelse.

Post Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *