Gourmetmad på budget er langt fra umuligt

Du behøver ikke at spendere en halv månedsløn eller tilsvarende, bare fordi du gerne vil lave en lækker gourmetanretning til dine gæster en enkelt aften. Tværtimod, så er det ikke svært at servere en lækker anretning, der ligner noget fra en dyr restaurant, selvom du ikke har brugt en halv bondegård på tilberedningen. Der behøver nemlig ikke blive serveret en halvside laks eller en stor, flot steg. Det kan gøres mere simpelt, mere roligt, men stadig med en antydning af lækker gourmet. Desuden kommer man også langt ved at lade sig inspirere af gode tilbud, ligesom at der også er penge at spare på de ingredienser, du ikke kan undvære, hvis du benytter dig af Rabatbanditten og online indkøb.

Én af de ting som gør, at gourmetrestauranter kan noget særligt, er nemlig, at de er i stand til at tage noget relativt simpelt, som passer ind i årstiden og omgivelserne, og herfra tænke det ud af boksen. Det vil sige, at du kan gøre det samme, ved at lege lidt med idéer og tanker og med de associationer, du selv får, når du står med én ingrediens i hånden. Således kan du sagtens kombinere billigere ingredienser, eksempelvis agurk, en lækker rygeost fundet på tilbud samt lidt ristet rugbrød, og servere dette som en for- eller mellemret. Det er vitterligt ikke sværere end dette.

Tilberedningen gør også en stor forskel

Udover det faktum, at man kommer langt ved at lege lidt med maden, smagene, de forskellige ingrediensers konsistens og associationerne heraf, så kommer du også ganske langt med en lækker tilberedning. Det betyder, at du ikke behøver at undgå kød, men at du i stedet kan anrette maden på anden vis, end blot at sætte en steg på bordet eller skære den ud, og smide den på tallerkenen. Et godt tip her kunne være, at gå efter de billigere stykker kød, som har mindst ligeså meget smag som de dyre udskæringer, men som måske ikke tager sig så godt ud på en anretning. Disse kunne være kæbe, nakke eller bov. De er nemlig fantastiske i supper, simreretter eller i småstykker ved siden af salaten. Bare husk at det handler om mængder, anretninger, farver og smage, mere end det handler om, at folk skal blive stop mætte.

Et forslag til en lækker menu

Nu hvor alt dette er sagt, så kunne du måske godt bruge et forslag til en lækker menu. Det får du her, men det er på ingen måde en opskrift. Rettere er det retningslinjer for, hvordan du kan vælge at gribe maden an, ligesom at det også er en hyldest til at tænke selv og tage egne valg. Mad og anretning handler nemlig om at prøve sig frem og gøre tingene personlige, nærmere end det handler om at ramme plat første og hver gang.

Som udgangspunkt kunne du starte med den tidligere nævnte forret, som indebærer en lækker smagsoplevelse af det cremede, knasende og saftige, som kan anrettes på mange måder. Herefter kan du nemt servere simple nakkekoteletter, som du selv har skåret fra en billig, men smagfuld nakkefilet. Disse steges samtidig med friske, syrlige æbler og en spidskål delt i kvarte. Sørg for at spidskålen holder den grønne farve det meste af overfladen, men brun den gerne hårdt på én af indersiderne. Herefter placeres koteletten under spidskålen, med æblerne ved siden af. Retten toppes med en syrlig-sød gele ved kødet, samt en sovs kogt ind på kødsaften, æblesaften og lidt mousserende vin. Velbekomme.

Post Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *