Madtips til studerende

Er du på SU, og ligner dine dage aldrig hinanden? De fleste studerende kender følelsen af at ramme aftensmadstidspunktet, maven knurrer, men køleskabet er tomt. Der er ingen kræfter til at handle ind og lave lækker og sund mad, og i stedet bliver aftensmaden enten usund eller kedelig. Men hvis du blot kan bruge en halv time om ugen på at planlægge din mad-uge, kan aftensmadssituationen se helt anderledes ud.

Lav store portioner

Det kan være en fordel at lave retter, du kan lave store portioner af, så der er rester til dagen efter, eller så du kan fryse resterne ned til en presset dag. På den måde slipper du for på andendagen at bruge tid på at lave mad eller finde ud af, hvad du skal lave. Laver du kun mad til dig selv, kan der endda ofte blive til mere end bare to dage.

Retter, der er nemme at lave store portioner af, kan for eksempel være chili con carne, pasta og kødsovs, lasagne og suppe.

Lav en madplan

Som studerende er hverdagene for det meste fleksible, men det betyder også, at de kan blive uforudsigelige. Derfor kan det være en god ide, at have en madplan at gå efter, så aftensmaden ikke hver dag ender med en portion havregryn eller en frysepizza. Og nej, du kommer nok ikke til at overholde madplanen hver eneste dag, men i det mindste har du en plan at falde tilbage til.

Når du laver din madplan, kan du sørge for, at du i løbet af ugen får de råvarer og vitaminer, du skal have. Du kan for eksempel sørger for at planlægge en dag med fisk, en dag med kød og en dag med vegetarmad. Du kan planlægge, hvornår du skal lave store portioner, så der er rester til dagen efter, og hvordan du undgår at smide mad ud, fordi du ikke når at spise det, inden det bliver for gammelt.

Hold øje med ”stop madspild”

Mange supermarkeder har fundet ud af, stop madspild-tendensen er kommet for at blive. Det udnytter de til at skrive ”Stop Madspild” og sætte priserne ned på madvarer, der er ved at blive for gamle. Det kan både være frugt, grønt og kød, som ellers kan være dyre produkter for studerende på SU. Holder du øje med disse madspildstilbud, kan du spare mange penge, og du kommer ofte hjem med ganske lækre produkter, selvom de om et par dage er for gamle til at sælge i supermarkederne.

Vær kreativ og ryd køleskabet

En gang om ugen kan det betale sig at kigge i køleskabet og skabene og slippe fantasien løs. Du har ofte ganske gode råvarer eller rester i køleskabet, som kan bruges til ny ret. Har du for eksempel nogle grøntsager, kartofler, pasta og lidt gammelt rugbrød, kan du lave dig en dejlig suppe med ovnbagte rugbrødschips til. Eller er du træt af pasta og kødsovs, kan du lave det om til en god lasagne eller som fyld til mexicanske pandekager. Der er ingen grænser for, hvor kreativ man kan være, og som studerende kan det bogstaveligt talt betale sig.

Post Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *