Mad, mad og mere mad

4 alternative, vovede og sjove retter, der blæser stolen væk under dine gæster

0

Skal du have gæster over til middag, og vil du denne gang servere noget mad for dine gæster, der helt sikkert skiller sig ud fra alle de andre sammenkomster? Vi har her 4 bud på alternative og sjove retter, som dine gæster ikke lige er vant til at få serveret!

Fang-selv-forret

Fang jeres egen aftensmad! Tag dine gæster med ud at fiske, og tag bag efter hjem og filetér fiskene, steg dem over et bål i haven eller grill den på grillen. Du og dine gæster får helt sikkert en masse sjov ud af at skulle fiske samt tilberede fiskene. Ud over dette er det også lærerigt, da I både lærer noget om fisk og deres anatomi, og hvordan man fileterer korrekt. Ovenikøbet får I med statsgaranti rørt lattermusklerne, men pas nu på, at det hele ikke ”går i fisk”. Er I heldige og får noget på krogen, kan I med fordel bruge fisken til forretten, som ligger en god bund inden den vovede hovedret.

En anderledes og tidsbesparende hovedret

Savner du at have mere tid sammen med dine gæster, i stedet for at du skal stå ude i køkkenet og kokkerere, har vi det helt rigtige for dig. Hold nu fast – hvorfor ikke servere feltrationer? Hos Vandfilter.net finder du eksempelvis en nødrationsudgave af spaghetti bolognese med nok til 6-8 personer, og retten tager kun 10 minutter at tilberede. Du skal blot åbne dåsen og hælde kogende vand i og voila! Så er der serveret. Denne ret kan næsten kun give bonus for godt værtskab, da du netop får masser af tid til at snakke med og værne om dine gæster.

Dessert – hollandske pandekager er en sikker vinder

Vi er nu kommet til desserten, og selvom overskriften måske har afsløret, at vi skal til Holland (hashens højborg), skal du ikke fortvivle – du behøver ikke bruge beskidte kneb for at blæse stolen væk under dine gæster. Det hollandske køkken har en masse af byder på, men i denne omgang skal særligt de fantastiske dessertpandekager, poffertjes, have en anbefaling med på vejen. Det er sødt, det er sprødt, og så smager det bare fantastisk. Poffertjes er en fantastisk afrunding på den ambitiøse og alternative 3-retters menu. Du kan finde flere forskellige opskrifter på poffertjes på nettet, og falder du som os pladask for denne fantastiske dessert, kan vi i lige så høj grad anbefale at prøve de fænomenale hollandske madpandekager – mums!

Kriblende natmad/skrub-af-mad

Du er advaret – med ovenstående retter kan det være vanskeligt at komme af med sine gæster igen selv efter tre bastante retter. Er klokken mange, eller er det på tide at sige farvel og tak, kan du med fordel tilbyde gæsterne et fjerde og sidste måltid som kronen på værket. Traditionelt står den på hotdogs, smørrebrød eller suppe, men vil du gerne krydre natmaden op, bør du i den grad servere insekter (læs mere her), der er en fornem afslutning på en anderledes og sjov aften. Det lyder måske ækelt, men forsøg at udfordre dig selv og dine gæster – det er faktisk ikke så slemt igen!

Leave A Reply

Your email address will not be published.