Mad, mad og mere mad

5 tips til at skabe et funktionelt køkken

0

Rigtig mange danskere bruger ikke deres køkken sønderligt meget. Ofte er grunden til dette, at man ikke synes, at køkkenet er funktionelt nok, og man har derfor ikke lyst til at lave mad herude. Derfor er det utrolig vigtigt, at man sørger for at skabe sig et ordentligt køkken, der er både funktionelt og imødekommende, så man har lyst til at bruge sin tid herude og hermed også lave sin egen mad. Her i artiklen giver vi dig fem tips til, hvordan du skaber det mest funktionelle køkken.

Vælg en kombiovn

Første tip lyder på, at der ikke er nogen grund til både at have en almindelig ovn og en mikrobølgeovn. Her er der mange, der måske vil protestere, men sagen er den, at der i dag findes utrolig mange gode kombiovne af høj kvalitet. En kombiovn er en ovn, der både virker som en almindelig ovn og så en mikrobølgeovn. Kombiovne findes i flere forskellige størrelser og design, og det er derfor muligt at finde en, der passer perfekt ind i netop dit køkken. Du sparer en del plads med en kombiovn, da du ikke behøver at have en stor mikroovn til at stå et eller andet sted og fylde i køkkenet – nu er den jo indbygget i din almindelige ovn. Find en kombiovn her.

Organisering

Andet tip lyder på, at du skal sørge for at organisere tingene i køkkenet. Hvis det hele roder, er der ingen, der har lyst til at benytte køkkenet, for så er det som regel også umuligt at finde de ting, som man kan skal bruge til madlavningen. Sørg derfor for at have et system i det hele. Find eventuelt inspiration på internettet, til hvordan du bedst muligt kan organisere. Der findes uanede mængder af inspiration fra andre folk, der også har haft brug for at skabe et funktionelt køkken.

Sørg for at rydde op i køkkenet med jævne mellemrum. På den måde undgår du, at der lige pludselig opstår rod og kaos i din organisering.

Tilgængelighed

Tredje tip er, at du skal sørge for, at alle de ting, som du hyppigst bruger, er de ting, der er bedst tilgængelige. Det nytter ikke noget at pakke piskeriset alt for langt væk, hvis det er det, som du bruger på daglig basis. De ting, som du bruger ofte, må gerne stå fremme. På den måde skal du aldrig gå og lede efter det. I stedet har du det altid mere eller mindre lige ved hånden. De ting, som du ikke bruger så ofte, kan du i stedet pakke bagerst i skabet. Det er mere overskueligt at skulle grave disse ting frem, fordi det netop ikke er så ofte, de skal bruges.

Glatte overflader

Fjerde tip lyder, at det er en rigtig god ide at have så mange glatte overflader i køkkenet som muligt. Glatte overflader er nemlig noget nemmere at rengøre end så meget andet. Sådan noget som fliser er f.eks. altid en god ide i et køkken. Disse er nemlig nemme at køre over med en klud, og snavs kan ikke rigtig bide sig fast på samme måde, som det f.eks. kan gøre ved træ. Hvis du ikke har noget imod, at rengøringen er lidt mere besværlig, behøver du selvfølgelig ikke at tage dette tip til dig.

Gå ikke ned på udstyr

Sidst, men ikke mindst, skal du sørge for ikke at gå ned på udstyr. Det er aldrig særlig sjovt at stå og mangle noget lige midt i madlavningen. Derfor skal du endelig sørge for at have alle de ting i dit køkken, som det kunne tænkes, at du vil få brug for. Pas dog på med at købe ting, som er helt unødvendige. Nogle gange kan man nemlig godt komme til at købe noget, som man aldrig får brug for, og det skal man helst undgå. Det er både spild af redskaber og penge. En god ide er at lave en liste over de ting, som man med tiden opdager, at man mangler i køkkenet. På den måde kommer man kun til at stå og mangle det én gang, og så sørger man for at få det købt, inden man står og skal bruge det igen.1

Leave A Reply

Your email address will not be published.