Mad, mad og mere mad

Fantastiske vildtretter du bare må prøve

0

Endnu en sæson af det populære Nak Og Æd er afsluttet, og her på siden hylder vi de to fantastiske mænd, som står bag programmet. Det gør vi ved at komme med tre bud på retter, som du i princippet selv kan skyde dig til. Vi bringer ikke komplette opskrifter men nærmere bud på fantastiske vildtretter, som kan sætte gang i fantasien.

Hvis du også er inspireret af drengene fra DR-programmet, så kan du dog ikke gå direkte ud i skoven og skyde løs. Det kræver diverse tilladelser, og i hvert tilfælde kræver det et jagttegn. Du kan besøge Jagtskole.dk for at få meget mere information om jagttegn, hvor du kan tage der, og hvor der er mulighed for et weekendkursus.

Dyreryg fra buk med svampe og rodfrugter

Et godt og mørkt stykke kød direkte fra den danske skov er i mange tilfælde den bedste form for råvare, som du kan få ind af døren. Der er ganske enkelt utallige muligheder med klassisk dyreryg fra en buk eller lignende stykker på vildtdyrene, især om vinteren. For mørkt kød, en god rødvin og gode råvarer er ganske enkelt en fantastisk kombination.

Får du fingrene i en mørk dyreryg, så skal du ikke være bange for at bringe de grove råvarer med ind i køkkenet – eksempelvis østershatte og dine foretrukne rodfrugter, uanset om det er gulerødder, jordskokker eller pastinak. Disse rummer utallige muligheder, og det er svært at ramme en forkert kombination, hvis du står med en fantastisk dyreryg, som du blot giver 1-2 minutter på hver side på en pande. Husk at lade ryggen trække efter stegning.

Til vildtkød som en buk er det fænomenalt med syrlige bær eller en gelé.

Duebryst, en vinterlig forret

Duen er måske ikke den mest eftertragtede fugl på de danske spiseborde. Men vilde duer smager fantastisk, om end der ikke er særlig meget kød på brystet. Af samme årsager er duen, som man selv kan skyde, suveræn som en forret. Principperne fra forrige gælder ret beset også her; en god rødvin, svampe og rodfrugter til og gerne en syrlig gelé. Det suveræne ved duen er dog, at det kød, som du finder på brystet, er fyldt med smag og karakter

Duen kan dog også passe perfekt som en sommerlig forret eller til enhver anden årstid. Kødet er dejligt, og det gælder blot om at finde de rette råvarer til årstiden. Eksempelvis kan duebrystet i skiver med en puré af æbler, skalotteløg og jordskokker sagtens udgøre en efterårsskøn forret.

En mørk dyregryde med småkød

Hvis du har haft held med at få ram på en flot buk, så vil du måske stå tilbage med et stykke kød, som du er i tvivl om, hvad du skal bruge til. Men fortvivl ej, og smid endelig ikke noget ud, før du er sikker på, at det ikke kan bruges til noget. For det meste kan bruges til noget, bare kig på Nak Og Æd-fyrene.

Står du eksempelvis med et mindre præsentabelt stykke kød, så skær det op i små stykker, og brug det i en gryderet. Friskt vildtkød rummer simpelthen så meget smag, at Gullasch-ternene fra Netto ikke har en chance. Tilsæt kød, gulerødder, svampe, løg og rigeligt med rødvin og fløde, og lad det trække ind. Du får en mørk gryderet, som praktisk talt laver sig selv, og som hurtigt bliver en favorit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.