Mad, mad og mere mad

Sådan åbner du din egen restaurant

0

Er du træt af at lave mad til en utaknemmelig familie, der ikke gider betale for maden og hele tiden klager, hvis det er de ”forkerte” retter, der kommer på bordet – og føler du dig generelt som lidt af en masterchef? Så er dit kald måske, at du skal åbne din egen restaurant. Men hvordan gør man så lige det? Vi giver dig her nogle basale trin, så du kan komme i gang!

Lev af din gode mad

Laver du så god mad, at du synes, at lidt flere end bare dig og dine nærmeste skal nyde godt af den? Så smid, hvad du har i hænderne, og åbn din egen restaurant! På en restaurant sætter gæsterne pris på din mad og betaler gerne penge for den – i modsætning til din familie. Hvis du har besluttet dig for at åbne din egen restaurant, er der mange ting, der skal ordnes og være styr på, og her gælder det ikke mindst storkøkkenudstyr! Du kan her finde et stort udvalg af udstyr til køkkenet. Du skal også finde et godt lokale og finde ud af, hvor du vil have din restaurant skal ligge. Her gælder ordsproget virkelig: ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed!”. Beliggenheden er helt afgørende for, om der vil komme gæster i din restaurant, så udvælg lokaler og beliggenheden meget nøje.

Udvikl dit eget koncept og dine egne retter

Du behøver nok næppe smagsprøvning og valg af, hvilke retter der skal være på menukortet! Er du vant til at lave mad til din familie, ved du nok allerede, hvad der fungerer, og hvad der vil blive et hit. Er der nogle retter, som familien altid brokker sig over, når den kommer på bordet, kan du med din egen restaurant nyde at servere den for gæsterne. Du har nok allerede fra en årelang periode med madlavning til familien et helt klart koncept for, hvad der skal på menuen på din restaurant og med koncept og retterne klar, er det første vigtige skridt allerede taget.

Hav en forretningsplan klar

Næste trin i realiseringen af din restaurant er at udvikle en forretningsplan. Du skal have klarlagt din mission, vision og dine målsætninger. Uden mål og en vision for fremtiden har du ikke noget at arbejde frem mod, og du kan ende med at køre i ring uden at udvikle dig. Du skal også have en aftale med banken, som kan hjælpe dig med et eventuelt lån samt have alt inden for finansiering på plads: Udbetaling af løn til medarbejdere, betaling af skat, husleje osv. Du skal også have klarlagt, hvordan du vil markedsføre din nyåbnede restaurant – ellers kan det ende med, at de eneste gæster der kommer i restauranten, er de samme, som dem du plejer lave mad til – din familie! Det er altid vigtigt med markedsføring og især for en helt nyåbnet restaurant som ingen kender. Sørg for at få spredt ordet om din nye restaurant godt og vidt omkring.

Hav styr på lovgivningen

Som restauratør er det vigtigt, at du har styr på gældende regler og love om restauration. Det er for eksempel lovpligtigt, at dine ansatte er forsikret mod ulykker, arbejdsskader med mere. Du skal også have et hygiejnebevis og vide, hvordan man tilbereder og behandler fødevarer. Du kan nemlig være helt sikker på, at Fødevarestyrelsen kommer forbi, og en enkelt sur smiley kan ende med at koste dig det hele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.