Mad, mad og mere mad

Spiseguide: Oplev Københavns fantastiske gastronomi

0

Uanset, hvad du er til, finder du det i København. Hovedstaden omfavner alt fra japansk sushi til mellemøstlige rullekebab, og du finder både fine Michelin-restauranter og små lokale caféer.

Sticks’n’Sushi

Sticks’n’Sushi ligger 13 forskellige steder i København og omegn, heriblandt foran Amager Strandpark, på Borgergade og Istegade. Her inviterer kokkene københavnerne og besøgende til både frokost og aftensmad.

I 1994 åbnede den første Sticks’n’Sushi i København med sushi og yakitoristicks som speciale. Dette, samt de moderne lokaler, er stadig kædens kendetegn, der tilbyder både en serviceminded behandling i restauranten og takeaway til dem på farten. Fælles for begge løsninger er den høje standard og fremragende afspejling af det japanske køkken.

Sticks’n’Sushi-kæden sætter en ære i at designe sine lokationer med respekt for historien og det lokale miljø, så man som lokal i byen kan føle sig hjemme. Du kan finde den Sticks’n’Sushi, der ligger tættest på dig, her.

GRØD

Grød kan være meget mere end bare en klistret omgang havregrød. Det får du bekræftet, hvis du besøger en af de fire GRØD-restauranter i København, som ligger i Torvehallerne, på Jægerborggade, Falkoner Allé og Nordre Frihavnsgade.

I 2011 åbnede den første GRØD-restaurant, hvor missionen var – og stadig er –  at redefinere det, vi kalder grød. Derfor kan du på alle GRØD-restauranterne både få grød til morgenmad, frokost og aftensmad, der er tilpasset årstiderne. Det vil sige, at når det er sommer, kan du f.eks. få jordbær- eller citronfromagegrød til morgenmad og en fennikelrisotto til aftensmad. Om vinteren kan du f.eks. vælge en flæskestegsbygotto eller en god gammeldags risengrød.

Ejeren af GRØD har også lavet en kogebog, man kan købe i restauranterne eller på deres hjemmeside.

Cofoco

Den store københavnske restaurantkæde Cofoco byder på alt fra det franske, italienske, sydamerikanske og japanske til det nordiske køkken. Kæden har eksisteret siden år 2000, og du finder deres gastromoni overalt i byen – også i store supermarkeder, hvortil Cofoco leverer convenience food. På alle Cofocos restauranter er der plads til store selskaber, hvor du kan holde din fødselsdag eller invitere kollegaerne ud. Vil du hellere afholde fødselsdagen derhjemme, kan du også bestille maden hjem.

The falafel factory

På Nørrebrogade ligger The falafel factory, hvor du kan opleve smagen af Mellemøsten med et nordisk præg. Menuen er altid vegetarisk, falaflerne er glutenfrie og alt bliver lavet af friske råvarer ud fra traditionelle opskrifter. Det, der kendetegner maden hos The falafel factory, er bælgfrugterne, der giver proteiner, grøntsagerne, der matcher årstiderne, og de friskbagte pitabrød, der er bagt på ølandshvede og durummel. 

Restaurant Flammen

Søger du et sted, hvor hele familien med sikkerhed kan finde noget, de kan lide, så skal du gå på Restaurant Flammen, som ligger på H. C. Andersens Boulevard.

På den familieejede restaurant finder du en stor grillbuffet med alt det kød, du kan spise, og gode tilbehør som kartofler, salat og brød. Børn under fire år spiser gratis og prisen for børn under 12 år er reduceret.  Her kan du selvfølgelig også afholde fødselsdage eller andre fester, købe gavekort til andre kød-elskere eller nyde en god grill-brunch.

Leave A Reply

Your email address will not be published.