Mad, mad og mere mad

Tag det italienske køkken med hjem

0

Italien er et populært rejsemål for danske turister i sommermånederne. Solen, strandene og spaghettien trækker blege danskere til den sydeuropæiske egn. Den italienske gastronomi er ikke kun forbeholdt solferien – derimod er det glutenglade køkken en perfekt måde at mindes sommerens varme hjemme i de kolde, danske vintermåneder.

Denne artikel serverer hemmeligheden til det italienske måltid, sådan at du selv kan genskabe de rige smage i dit eget køkken.

Din fortolkning er det bedste italienske køkken

Det italienske køkken er nuanceret og fyldt med traditioner, der varierer fra egn til egn. Hvad der dog overordnet kendetegner den italienske madkultur, er den fyldige smag og den kompromisløse tilgang til gode råvarer. Er du blevet forelsket i køkkenet i det område, du tilbragte din sommer, så husk at have opskrifter, lokale tips, billeder eller anden lignende inspiration med hjem, sådan at det bliver mere håndgribeligt at kreere lignende retter derhjemme.

Italienerne elsker deres mad – og det gør de fleste andre også. Specielt pizza, pasta og pesto er internationale klassikere, der vinder hjerter verden over. Vil du gøre italienerne kunsten efter, handler det først og fremmest om at smøge ærmerne op og selv komme i sving. Købepizza med kebab kommer aldrig tæt på at ligne en autentisk, italiensk ret.

Du kommer til gengæld tæt på vellignende smage, hvis du bager dine egne bunde i pizzaovne og sørger for at holde dit fyld minimalistisk, lækkert og af god kvalitet. Det er ikke svært at lave sine egne pizzaer, hvis blot man holder fyldet simpelt og i stedet lægger fokusset på at bage en ordentlig dej af rigtigt pizzamel.

God smag kræver omhu

De udsøgte italienske kulinariske oplevelser bunder i høj kvalitet og øje for detaljen. Laver du en pesto, gør du det af frisk basilikum, serverer du spaghetti, har du selv fremstillet spaghettien eller i det mindste købt den frisklavet, og skal en sauce på bordet, har du naturligvis tilberedt den selv fra bunden.

Der findes masser af lette løsninger i køledisken, der sikrer dig en hurtig servering med italiensk charme, men vil du mærke solstrålerne på huden, høre de den italienske baggrundssludder og fornemme de rigtige rige aromaer, er det nødvendigt, at du tager udfordringen op og bruger udvalgte ingredienser af kvalitet.

Udvælg dine råvarer med omhu og skab derved det bedste italienske bord. Gode oste, olier og krydderurter kan være præcis de faktorer, der gør, at din tilberedning bliver, som var du italiensk madmor.

Italiensk mad – italiensk kultur og kutyme

Det italienske køkken handler naturligvis om udsøgt mad. Men den italienske spiseoplevelse handler i lige så høj grad om hyggelige traditioner og vaner, der sætter god tid og samvær med nære og kære som det vigtigste. Brug derfor den gode mad som en anledning til at samle dine kæreste om middagsbordet og tag den ekstra tid til at summe over måltidet. Et italiensk fest skal nydes – gerne med flere mindre retter fremfor et stort, sådan at tiden, hvor du og dine er samlet ved bordet, forlænges.

Leave A Reply

Your email address will not be published.