Mad, mad og mere mad

Tre anderledes retter med chokolade

0

Chokolade må siges at være en værdsat ingrediens. Til kager, til chokoladejulekalenderen, til hende eller ham den søde. Måske bemærkede du, at der for nogle år tilbage var en trend med at anvende lakrids på mere utraditionel vis – og nu er vi kommet til chokoladen! For chokoladen kan mere end at være den søde pige i klassen. Vi har derfor fundet tre madidéer til dig, som er nysgerrig efter at prøve chokoladen af i madlavningen.

Tapas med et twist

Tapas må siges at være en forret, som virkelig har vundet indpas i Danmark med oliven og krydrede chorizopølser. En del af charmen ved tapas er, at man får mange små retter, som byder på mange forskellige smagsindtryk. Men hvorfor ikke udfordre de klassiske tapasretter lidt? Her kan chokoladens sødme tilføje en ny dimension til den klassiske tapas. Selvom du måske er en anelse skeptisk over for kakaoaromaen sammen med spanske specialiteter, kan det være, du ændrer mening, når du hører, hvor let det er at lave, og ikke mindst smager resultatet.

Skær nogle skiver af et godt brød, sprøjt lidt olie på brødskiverne og sæt dem i en 220-graders varm ovn. Når brødene er blevet let brunlige, tages de ud af ovnen. Bræk noget god mørk chokolade i passende stykker og pres nu chokoladestykkerne ned i brødskiverne. Bag brødskiverne med chokoladen, indtil al chokoladen er smeltet. Drys lidt salt, gerne havsalt, på chokoladebrødet, og servér brødskiverne med nogle gode skiver af din favoritchorizopølse ovenpå – og nu har du en alternativ tapas, som med garanti vil sætte gang i snakken til middagsselskabet.

Chili con carne med chokolade

Den mexicanske mad har vundet indpas som hverdagsfavoritter i flere danske hjem blandt frikadellerne og bøf bearnaisen. Chili con carne er en krydret ret med blandt andet chili, men derudover også hvidløg, spidskommen og koriander. Men næste gang du sætter dig for og lave en god omgang chili con carne, så prøv at tilsætte nogle gode stykker mørk chokolade. Her vil chokoladen nemlig være et godt modspil til de mere krydrede ingredienser. For at opnå det bedste resultat, er det vigtigt at anvende en kvalitetschokolade. Her vil vi anbefale Oles chokolade til madlavningen, som er ren chokolade af høj kvalitet, og kun de bedste råvarer bliver brugt til fremstillingen af Oles chokolade.

Oreo-chokoladetærte

Oreo er en mørk chokoladekiks, som efterhånden også har fundet indpas i manges hjerter som en sød lille eftermiddagssnack. Men når nu de er så gode, hvorfor så nøjes med at spise dem til kaffen? Kagenørden Cecilia har lavet en opskrift på en chokoladetærte med en bund lavet af knuste Oreos. Opskriften er blevet lavet som en video, hvor hun med et smil på læben leverer en let og udførlig gennemgang af, hvordan du laver den perfekte chokoladetærte. Du kan se videoen her. Nu er der ikke brug for en undskyldning for at spise chokolade – tværtimod, nu er der ingen undskyldning for ikke at spise chokolade til hverdag!

Leave A Reply

Your email address will not be published.